Skip to main content

ArosKiropraktor, Vester Allé 7, 2. sal tv., 8000 Århus C

4,9 ud af 5

Undgå ventetid – Ring og bestil tid i dag på 8612 0044

[lmt-post-modified-info]

Kolik – hvad er det?

Kolik er et udtryk for uforklarlige anfald af gråd og irritabilitet hos ellers sunde og raske spædbørn. Kolik defineres, som gråd der varer i mere end tre timer om dagen i mindst tre dage om ugen, og varer ved i mere end tre uger.

Kolik

Årsager til kolik

Spædbarnskolik er ikke en diagnose i sig selv, da der kan være mange forskellige årsager til gråden.

I mange år har der været en udbredt forståelse for, at kolikbørn græder, fordi de har problemer med deres tarmsystem/ondt i maven. Nyere forskning tyder imidlertid på, at gråden kan have mange forskellige årsager.

Disse årsager er alt fra overfølsomhed for mælkeprotein, til ammeproblemer og dårlig sutteteknik, til smerter fra bevægeapparatet – altså smerter fra led og muskler.

Symptomer på kolik

Spædbarnet er typisk mellem 1-6 uger gammelt, når det første symptomer melder sig.

Et grådanfald vil typisk begynde hen på eftermiddagen eller tidligt aften, hvor spædbarnet begynder at græde intenst. Under grådanfaldene kan barnet græde så voldsomt, at det bliver rød i hovedet. Desuden kan barnet trække benene op under sig, krumme sig sammen og knytte hænderne eller rette sig stift bagover og blive spændt som en flitsbue. Spædbarnet lader sig kun trøste kortvarigt ved bevægelse eller tilbud om sut eller mad, og falder i søvn af bare udmattelse.

Symptomer på kolik

Hvordan stilles diagnosen kolik?

Kiropraktoren vil først høre dit barnets sygehistorie, hvor der blandt andet vil blive spurgt ind til graviditeten, fødslen, sygdomme hos barnet og andre ting der kan forklare barnet gråd. Derefter vil kiropraktoren undersøge dit spædbarn grundigt, for at finde den mest sandsynlige årsag til gråden.

Behandling af kolik ved Laila

Behandling af kolik hos Aros Kiropraktor

I de tilfælde hvor kolikken skyldes problemer i bevægeapparatet, kan en kiropraktor ofte afhjælpe problemet. Behandlingen af dit spædbarn består af ganske blid behandling af led og muskler. Formålet med behandlingen er at løsne leddene og massere muskulaturen, således at barnet kommer til at slappe mere af, og efter nogle behandlinger vil barnet falde nemmere til ro om aftenen.

Børn er forskellige, og kan reagere hurtigt på behandling, og der kan ses lindring allerede efter første behandling. Efter 3-4 behandlinger kan vi særligt se den langvarige effekt af behandlingerne. Behandlingen består desuden af råd og vejledning samt øvelser, som forældrene kan bruge derhjemme, således at den samlede effekt virker bedre.

Laila er uddannet børnekiropraktor, og hun er vant til at behandle børn med disse symptomer.

Oplever du at dit spædbarn får uforklarlige grådanfald? Så ring til os og bestil tid i dag på telefon 8612 0044.