Skip to main content

ArosKiropraktor, Vester Allé 7, 2. sal tv., 8000 Århus C

4,9 ud af 5

Undgå ventetid – Ring og bestil tid i dag på 8612 0044

Hvad er kiropraktik?

En kiropraktor er en autoriseret sundhedsperson, der er specialist i undersøgelse, diagnostik, forebyggelse og behandling af smertetilstande i bevægeapparatet. Det vil sige, at kiropraktoren behandler smertetilstande, som kommer fra kroppens led, muskler, sener, nerver og knogler.

Siden 1994 har det i Danmark været muligt at uddanne sig til kiropraktor på Syddansk Universitet i Odense. Uddannelsen består af en 5-årig kandidatgrad, samt en efterfølgende 1-årig supplerende praktisk uddannelse (turnus) i en privat kiropraktorklinik. Denne 6-årig uddannelse sikrer faglig høj ekspertise inden for problematikker i bevægeapparatet.

Ordet kiropraktik kommer fra græsk og betyder “at behandle med hænderne”. Kiropraktik er altså manuel behandling af alle kroppens led og muskler. Hvis leddene er stive og ikke bevæger sig hensigtsmæssigt, kan manuel behandling løsne leddene op, så der sikres optimal bevægelse i hele kroppen. Under en behandling høres ofte en eller flere kavitationer (knæklyde), som skyldes undertryk i ledkapslen omkring leddet. Der er altså ikke tale om at “knække eller brække” knoglerne.