Skip to main content

ArosKiropraktor, Vester Allé 7, 2. sal tv., 8000 Århus C

4,9 ud af 5

Undgå ventetid – Ring og bestil tid i dag på 8612 0044

Hvad er iskias?

Iskiassmerter bruges som en samlet betegnelse for smerter i baller og/eller i benet. Tidligere var opfattelsen, at sådanne smerter skyldes en irritation eller afklemning af den store iskiasnerve, der løber på bagsiden af hvert ben. I dag ved vi, at smerter i ballen og/eller benet kan komme af mange andre årsager end irritation af iskiasnerven, men begrebet iskiassmerter eller blot iskias hænger stadig ved.

Årsager og symptomer

Da der er mange forskellige årsager til iskiassmerter, kan det være svært at afgøre, hvor smerterne præcist stammer fra ud fra symptomerne. Dog skelner man typisk imellem, om der er smerter over knæet eller under knæet.

Hvis smerterne stopper over knæet – det vil sige er lokaliseret til lænden, ballen og baglåret – vil man typisk opleve varierende smerter, som er dybe og murrende. Iskiassmerter i dette område skyldes oftest ledlåsninger i lænd, bækken, hofte og knæ eller smerter fra muskulaturen i sæderegionen (ballerne). Der er altså ved denne type smerte ikke tale om et egentlig tryk eller irritation af iskiasnerven.

Hvis man oplever smerter under knæet, er der sandsynligvis tale om et egentligt tryk på iskiasnerven. Disse smerter kan opleves ved en diskusprolaps i lænden. Smerterne vil typisk være skarpe, jagende og stikkende. Man kan ved påvirkning af iskiasnerven opleve en sovende fornemmelse i benet eller nedsat følesans på områder af benet.

iskiassmerter

Behandling af iskiassmerter

For at sikre den bedste og mest korrekte behandling af iskiassmerter vil kiropraktoren foretage en grundig undersøgelse.

Hos Aros Kiropraktor vil behandlingen af iskiassmerter typisk bestå af en kombination af følgende:

  • Manuel behandling – løsne ledlåsninger i lænd, bækken, hofte og/eller hofte.
  • Bløddelsbehandling – massage af muskulaturen i lænde- og sæderegionen.
  • Rådgivning og vejledning om tilstanden, smertestillende medicin osv.
  • Øvelser, træning og udspændingsøvelser af muskulaturen.
  • Forebyggende tiltag for at undgå tilbagefald.

Iskiassmerter kan både opstå akut, men kan også være et tilbagevendende problem. Vi ser ofte begge tilstande i klinikken, og vi kan effektivt lindre og behandle smerterne.

Skal vi hjælpe dig af med dine iskiassmerter, så kontakt os på telefonnummer 8612 0044.