Skip to main content

ArosKiropraktor, Vester Allé 7, 2. sal tv., 8000 Århus C

4,9 ud af 5

Undgå ventetid – Ring og bestil tid i dag på 8612 0044

Smerter mellem skulderbladene

Smerter mellem skulderbladene

Symptomer på brystrygsmerter

Brystryggen er den del af ryggen, der strækker sig fra skulderåget og ned til de nederste ribben.

Rygsmerter mellem skulderbladene kan opleves meget forskelligt. Hos nogle føles det som om, at noget har sat sig i klemme i ryggen, eller at de får en kniv stukket ind ryggen. Andre føler, at der er noget, der sidder og spænder mellem skulderbladene. Det er desuden ikke ualmindeligt at få smerter ved vejrtrækning, som både kan opstå ved almindelig- og dyb vejrtrækning eller når man bliver forpustet. Det kan føles som en meget ubehagelig, ængstelig følelse når åndedrættet påvirkes. Dette forsvinder typisk efter behandling.

Smerterne kan til tider også trække om eller mærkes på forsiden af brystkassen, eller give følelsen af trykken for brystet.

Rygsøjle

Årsager til smerter mellem skulderbladene

Der er rigtig mange forskellige årsager til smerter mellem skulderbladene. Rigtig mange strukturer i brystryggen kan give smerter: de små led, bruskskiverne (diskus), muskler, sener og ledbånd. Ofte er årsagen til smerterne en kombination af de ovenstående strukturerer.

Smerter i brystryggen og brystkassen kan også stamme fra strukturer andre steder, f.eks. fra den nederste del af nakken, men også fra de indre organer. Er der tale om smerter fra de indre organer, f.eks. hjertet er det vigtigt at finde årsagen til smerterne hurtigst muligt, og videresende til egen læge.

Smerterne kan også opstå i forbindelse med skoliose. Skoliose er en skævhed i ryggen, der ofte er medfødt. Rigtig mange mennesker går rundt med en skævhed i ryggen uden at have problemer. Det er altså ikke skævheden i sig selv, der nødvendigvis gør ondt, men de ændrede biomekaniske forhold omkring led, muskler og ledbånd, der forårsager problemer.

Skoliose

Hvordan stilles diagnosen?

Kiropraktoren vil første høre din sygehistorie, for at komme årsagen til smerterne nærmere. Ud fra symptomerne vil vi derefter undersøge dig grundigt. Undersøgelsen vil blandt andet indeholde en generel undersøgelse af holdningen, ryggens bevægelighed, muskler og led. Desuden kan undersøgelse indeholde en nerveundersøgelse, blodtryksmåling og andre tests, der hjælper kiropraktoren til at finde ud af, hvor smerterne stammer fra.

Hvis kiropraktoren mistænker brud på rygsøjlen eller ønsker at se om ryggen er skæv, kan vi foretage en røntgenundersøgelse samme dag som undersøgelsen.

Smerter mellem skulderbladene

Behandling af smerter mellem skulderbladene

Når kiropraktoren har stillet diagnosen, og udelukket en alvorlig årsag til smerterne, kan der tilrettelægges et behandlingsforløb. Hos Aros Kiropraktor vil et behandlingsforløb typisk indeholde følgende:

  • Manuel behandling – som sikre en god bevægelighed af leddene i brystryggen.
  • Bløddelsbehandling – massage- og udstrækningteknikker som lindrer muskel- og ledbåndsmerter omkring brystryggen.
  • Øvelser og træning – styrker muskulaturen og sikre en god stabilitet og mobilitet.
  • Rådgivning og vejledning om din tilstand, smertestillende medicin, træning, arbejdsbelastning osv.

Har du rygsmerter mellem skulderbladene? Så ring på telefon 8612 0044 og bestil en tid i dag.

Hvad kan jeg selv gøre?

Herunder er der nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre, hvis du oplever smerter mellem skulderbladene:

  • Søge hjælpe for at finde årsagen til smerterne – jo før du finder ud af, hvorfor du har smerter, desto bedre og før kan du få den rigtige vejledning og behandling.
  • Forblive aktiv – forskning tyder på, at du kommer dig hurtigere, hvis du holder dig aktiv. Bevægelse hjælper dig til at slappe af og får ryggen tilbage i et naturligt bevægemønster
  • Træning – rygtræning er en god ide for alle uanset om man har smerter eller ej. Det gælder om at styrke både små og store muskler i ryggen, således du sikre en god stabilitet.
  • Korrekt udstrækning af skuldermusklerne under generne.